De gemeente houdt zaterdag (19 januari) van 12.00 tot 17.00 uur onder meer in het informatiecentrum InZicht aan het Stadsplein (boven de bibliotheek) de themadag ‘Amstelveen Under Construction’, waar ook kinderen van harte welkom zijn. Zij – maar ook de volwassenen – kunnen hun onder het motto ‘draag je eigen steentje bij’ in het centrum een LEGO-voertuig te bouwen.

Voor fanatieke kinderen zit er een prijsje aan vast, voor ouders die liever niet met LEGO spelen, is er een hapje, een drankje en meer info over de verschillende bouwprojecten in en rond Amstelveen. Zoals de verbreding van de A9, het Stadshart en de Amstelveenlijn.

LEGO-Paradijs

Colored toy bricks with place for your content. 3D Rendering

Voor kinderen wordt een hele etage ingericht als LEGO-paradijs. Ook is er een LEGO-kunstenaar die zijn bijzondere objecten laat zien en de kinderen begeleidt bij het maken van een eigen bouwwerk.

Er zijn verder drie rondleidingen, zodat men in de praktijk kan zien waar de gemeente en Rijkswaterstaat mee bezig zijn. Om 13.00, 14.00 en 15.00 uur vertrekt er een bus naar de bouwplaats Kronenburg, waar medewerkers van VITAL een toelichting geven op de ombouw van de Amstelveenlijn en de aanleg van de verdiepte kruisingen.

Per tour zijn er twintig plaatsen beschikbaar en vooraf reserveren is noodzakelijk. Dat kan per mail naar inzicht@amstelveen.nl (tijdstip van gewenst vertrek er graag bij vermelden, plus schoenmaat, wegens de verplichte veiligheidslaarzen). Kaartjes moeten een half uur van tevoren worden opgehaald Amstelveen InZicht. Van wie niet op tijd is, wordt met het kaartje iemand anders blij gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.