KEES POST

In het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde serie Jazz in de Buurt treedt het Kees Post Kwartet vrijdag 18 januari (20.00 uur) op in ‘Café Elsrijk’ (Zorgcentrum Nieuw Vredeveld) aan de Rembrandtweg 428. Het ensemble bestaat uit: Kees Post – piano; Chris Corstens – saxofoon; Adan Mizràhi – contrabas; Efraim Schulz-Wackerbarth – drums.

Thema: Jazz uit alle windstreken. Met geluiden uit het oosterse, Afrikaanse, Noord en Zuid Amerikaanse en Europese cultuurgoed. Eigen composities worden afgewisseld met Jazz Standards.

Improvisatieprijs

Kees Post studeerde klassiek piano in Groningen maar improvisatie is zijn meest natuurlijke expressie. Hij werd in 1978 beloond met de ‘Henri de Wollf Jazzprijs’ voor zijn originaliteit als improvisator van composities van jazzlegende Thelonious Monk.

Hij speelde in blues-, pop-, klassieke en jazzformaties en toerde in Nederland en ook het buitenland. Trad o.a. op met (drummer) Joey Baron, Rick Margitza, Shirma Rouse, Ruben Hein en popster Frank Mcomb, componeert in  jazz en modern klassiek idioom em beschouwt de piano min of meer als slaginstrument.

Speels

Samensmelten van verschillende stijlen op doordachte en speelse wijze is altijd zijn fascinatie geweest, geïnspireerd door de architectuur van Europees klassieke en Afro- Amerikaanse componisten. Derhalve raakte hij ook enige tijd betrokken als producer in Ghana Afrika. Hij arrangeerde de jongste CD van Leo Fuld in Oriëntaalse stijl.

https://www.youtube.com/watch?v=A3RdqgwuF4c

Meer info:  www.keespostmusic.com

Entree zaal: € 10;  Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje). www.tpodium.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.