In samenwerking met Bibliotheek Amstelland organiseert de vrijwilligersorganisatie De Broekriem gratis bijeenkomsten om  starters en mensen met weinig ervaring in solliciteren aan een baan te helpen. Werkzoekenden dus.  Die meetings worden gehouden in de bibliotheek aan het Stadsplein op de woensdagen 16 januari en 13 februari van 10:30 tot 12:30 uur.

Het doel is samen met elkaar te kijken waar men tegenaan loopt bij het zoeken naar een baan en hoe men hier sneller succesvol in wordt. Tijdens elke bijeenkomst staat er een onderwerp centraal waarmee men bijvoorbeeld zijn sollicitatie skills kan verbeteren of de positionering op social media versterken. Daarbij geven de bijeenkomsten de kans een netwerk flink uit te breiden en ervaringen van anderen te bespreken.

Onderscheiden

Op de website van de Bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl kan men maandelijks zien welk onderwerp er centraal staat. Op 16 januari is dit bijvoorbeeld ‘De elevator pitch’. Op 13 februari wordt de CV onder de loep genomen. Een paar simpele aanpassingen zijn soms al genoeg om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Aanmelden kan online via www.debibliotheekamstelland.nl

1 REACTIE

  1. “ Skills” en “elevator pitch” , ik geloof dat ik oud word, maar kun je het niet in gewoon Nederlands zeggen? Men doet net of het Nederlands een achterlijk taaltje is. Maar ja, men voelt zich nu misschien belangrijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.