Omdat bewegen goed voor de fysieke conditie en die van de hersenen organiseert het Sportbedrijf een training onder de noemer ‘Cognitieve Fitness’. Die begint op dinsdag 5 februari (15.00 tot 16.30 uur), duurt daarna weken en kost € 187,50 (inclusief materiaal en werkboek). Een informatiemeeting, met proefles, daarover wordt gegeven op dinsdag 22 januari (15.00 tot 15.45 uur).

De training in de zogenoemde beweegbox aan de Sportkaan 27 (ingang tussen Goudsmithal en Amstelveen College) is afgestemd op het geheugen, het concentratievermogen, de coördinatie en de zintuiglijke vaardigheden, waarbij plezier voorop staat. Zij bevat fysieke inspanning, mentale uitdaging en ontspanning.

Training

De training bestaat uit fitnessoefeningen en bewuste ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Alle oefeningen zijn gericht op het activeren van de hersenen.  Cognitieve Fitness is wetenschappelijk onderbouwd, door het Trimbos Instituut onderzocht en beoordeeld als effectieve training voor lichaam en geest. Het is voor iedereen die fit wil blijven en de hersenen gezond wil houden. In 2019 starten de buurtsportcoaches met de eerste cursus van 15 weken voor volwassenen in Amstelveen.

Inschrijven

Men kan tot 24 januari inschrijven via de website: www.amstelveensport.nl/events/cognitieve-fitness. Cursus gaat door bij 10 deelnemers, er zijn maximaal 18 plaatsen. Deelnemers ontvangen een factuur voor deelname aan de cursus na afloop van de eerste les. Ook voor de informatiebijeenkomst kan men op de website terecht. Voor vragen en opgeven kan men terecht bij: Iris Meertens, i.meertens@sportbedrijfamstelveen.nl, 088-8585104

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.