(Door Frits Suèr)

De volleyballers van de fusievereniging AMVJ-Martinus, hebben na drie jaar wachten weer een eigen onderkomen. Althans voor twee avonden oer week.  Donderdagavond werd dit “clubhuis” in aanwezigheid van veel leden en oud-leden officieel geopend door oud-voorzitter Marc van der Heide.

Vooral hij had jarenlang tegen gemeente en Sportbedrijf Amstelveen gezegd dat de vereniging recht had op een nieuw onderkomen, nadat de daarvoor gebruikte  sportzaal / annex kantine aan Zonnestein was afgebroken en plaats moest maken voor woningbouw.  Door wegvallen van een eigen ’home’ zou de onderlinge samenhang in de club volgens hem verdwijnen. Van der Heide overhandigde een symbolische sleutel aan chef barman Patrick Heijboer.

Overleg

Voorzitter Jan Jaspers: “Na constructief overleg met het Sportbedrijf Amstelveen is uiteindelijk besloten dat de volleybalvereniging met het roemruchte verleden twee avonden in de week de kantine van de Nieuwe Bankrashal voor eigen gebruik heeft, namelijk op de maandag, de wekelijkse wedstrijdavond, en op donderdag, de vaste trainingsavond van de vereniging. Het bestuur van de volleybalverenging verwacht dat hiermee de band tussen de leden wordt bevorderd en de onderlinge sfeer versterkt. Zo zijn er al enkele commissievergaderingen, scheidsrechtersinstructies en ouderbijeenkomsten geweest.”

Lang proces

Na het uitbrengen van een toost op de toekomst van de vereniging liet oud-bestuurslid Matthy Huijbers aan de hand van een presentatie beelden zien van het Zonnestein van  vroeger, de afbraak en de lege plek, die er na drie jaar nog steeds is. Het zit de volleybalvereniging nog steeds niet lekker, dat er na drie jaar nog steeds geen huis op de plaats van de voormalige sportzaal is verrezen. Huijbers: “Het is een lang proces geweest van Zonnestein naar dit clubhuis en we zijn blij dit bereikt te hebben. Met dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen”.

FOTO BOVEN: amstelveenweb.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.