Terwijl landelijk het geweld, onder meer tegen hulpverleners en politie toenam ten opzichte van vorig jaar, was het in Amstelveen volgens de gemeente in Oudejaarsnacht rustiger. Vooral met het vroeg afsteken van vuurwerk. ‘Handhavers, die tussen kerst en oud en nieuw dagelijks hebben ingezet op het te vroeg afsteken van vuurwerk, geconstateerd’, meldt de gemeente. 

In totaal heeft handhaving  zes keer een proces-verbaal opgemaakt voor het te vroeg afsteken van vuurwerk, waardoor drie jongeren naar bureau Halt zijn verwezen.

Branden

De brandweer spreekt van een normale nieuwjaarsnacht met in totaal zes container- en vier buitenbranden, waarbij afval in het spel was. Wel woedde er een woningbrand aan de Amsteldijk-Noord. Verder was er sprake van de gebruikelijke vuurwerkoverlast.

Volgens B&W droegen veel inwoners hun steentje bij aan een schoon en veilig Amstelveen door op nieuwjaarsdag vuurwerkresten op te ruimen. Burgemeester Bas Eenhoorn uitte zijn  dankbaarheid daarvoor onder meer tijdens de nieuwjaarsreceptie. Wethouder Herbert Raat van Handhaving wijdde er een artikel op zijn website aan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.