Kerst is in alle toonaarden en op heel veel locaties gevierd in Amstelveen. Het van oorsprong seculiere lichtfeest, later door de christenheid overgenomen om er de geboorte van Jezus (waarvan nu eenmaal geen datum bekend is) aan vast te plakken, nodigde her en der uit tot een mengeling van – ook door ongelovigen gezongen – religieuze en voornamelijk wereldse liederen.

Die variatie was bijvoorbeeld traditiegetrouw op het plein voor de Dorpskerk in het Oude Dorp te horen. Rond de St. Urbanuskerk werden voornamelijk de godsdienstige liederen gezongen en er was een immense kerststal. De kerk zelf bleef buiten gebruik, wegens vernieling door de brand, maar het evident rooms katholieke feestje was er niet minder om. En op zaterdag 22 december reed de optocht van SBS 6, onder de naam ‘Kerstparade’, al rond het Stadshart. Dat was de drukst bezochte commerciële kersthappening, die dan ook goeddeels door de eigenaar van het winkelcentrum was betaald en met naar schatting 40.000 bezoekers ook de door de gemeente gewenste citymarketing diende.

En verder tierde het kerstvirus welig in alle wijken, bij organisaties en op recepties. Om de sfeer van het licht in de donkere dagen min of meer te vieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.