Bij het kerstfeest voor de onderbouw van Scholengemeenschap Panta Rhei, donderdagavond (20 december), kregen de leerlingen van de Internationale Schakelklas (ISK) een bijzondere verrassing, mogelijk gemaakt door een gulle gift van het Keizer Karel College.

Leerlingen van de ISK vierden kerst met zelf meegebrachte gerechten uit alle windstreken. Maat hoogtepunt van de avond werd wel toen ieder van hen zij Chromebook (tablet) cadeau kreeg. Dat kerstcadeau werd officieel aangeboden door Nanda Marrenga, conrector van het Keizer Karel College. Het KKC deed afstand van deze tablets en heeft ze een geschonken aan de ISK-leerlingen van Panta Rhei.

Nederlandse taal

De ISK is er voor leerlingen die geen of weinig Nederlands spreken, in de leeftijd van 12 tot circa 16 jaar. Panta Rhei voert deze voorziening uit namens de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. Naast het aanleren van de Nederlandse taal speelt burgerschapsonderwijs (kennis van de Nederlandse samenleving) een belangrijke rol. Na maximaal tweeëneenhalf jaar stroomt de leerling door naar een reguliere klas op Panta Rhei of een andere school in de regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.