Leden van de Lions Club Amstelveen kwamen zaterdag bij supermarkt AH van der Linden op de Amsterdamseweg in actie voor de Voedselbank. Winkelende Amstelveners konden daar iets extra kopen, speciaal voor de Voedselbank, en dat dan doneren. Volgens de Lions Club hebben zij dat weer rijkelijk gedaan. “De actie leverde derhalve een substantieel volume aan verse en houdbare producten op voor de jaarlijkse Kerstactie”, zegt de Club. In  totaal werden 80 dozen vol artikelen verzameld.

Tweede van links op de foto is trouwens wethouder Rob Ellermeijer, die ook ‘Lion’ is. Overigens strekte de kerstactie van de Voedselbank zich ook over andere supermarkten uit. Vrijwilligers stonden bij diverse ervan om artikelen in ontvangst te nemen.  De Lions Club verzamelde zaterdag vijf karren, met elk zestien dozen vol goederen.

Veel fruit

Bij AH in het Stadshart werden ruim honderd gevulde dozen ingezameld. “Er is heel veel fruit opgehaald”, meldt de Voedselbank. “Appels, mandarijnen, sinaasappels enzovoort. Ook veel aardappels en uien.” Woensdag werden, behalve dat, ook kerststollen uitgereikt, die van eigenaar Unibail-Rodamco van het winkelcentrum kwamen. Daar kwamen nog banketstaven van de regionale Rabobank bij.

De diaconie van de lokale Protestantse Gemeente (PKN) bracht envelopjes met een donatie voor de kinderen en de evangelische (Engelssprekende) Crossroads kerk aan de Sportlaan (zondags met twee diensten achter elkaar in het gebouw van het Amstelveen College) bracht voor elk gezin een enveloppe met geld. “We konden onze klanten woensdag met een geweldig pakket naar huis sturen voor de feestdagen”, zegt de Voedselbank.

 

2 REACTIES

  1. Jammer dat bij het artikeltje geen lijstje staat van waar en wanneer de voedselbank staat bij winkels om houdbare goederen in te zamelen. Overigens kan men altijd terecht om goederen af te geven op de donderdagochtend bij het voormalige Olmenhof, waar zij momenteel gevestigd is. Voor de preciese tijden moet men kijken op de website van voedselbank Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.