Verkoop van loten is een belangrijke inkomstenbron van De Zonnebloem in Amstelveen. Dat wordt gezegd in het jaaroverzicht 2018 van de regio Amstel & Meer. Amstelveense vrijwilligers stonden met loten in mei en september met een kraam op de weekmarkt.

Ook was er een kraam op de zomerbraderie in Bovenkerk, gesponsord en aangekleed door Mariben Art. ‘Op deze drukbezochte braderie hebben wij veel loten verkocht”, zegt penningmeester Carla van Houte, die ook meldt dat voor de vrijwilligers een rondvaart tussen de eilanden van de Westeinderplassen werd georganiseerd. Het Steigenberger Airport Hotel heeft een kerstlunch op stapel staan voor de gasten van de Zonnebloem, net als vorig jaar trouwens.

Tobo

En op 25 maart blijkt toneelgroep Bovenkerk (TOBO) een blijspel voor de Zonnebloemgasten te hebben opgevoerd. ‘Ruim honderd gasten genoten van een gezellige zondagmiddag’, meldt het overzicht. En dankzij een bijdrage uit het Coöperatief Fonds van de Rabobank Amstel & Vecht kon een elfde aantal mee met een boottocht door het Groene Hart, die in het Amsterdamse Bos begon.

Ook werd op grote schaal gebruik gemaakt van de door de RIKI Stichting aangeboden zomerhartenwensen, variërend van een bezoek aan het Kröller ullen Museum tot een oude vriendin bezoeken en een etentje in restaurant ‘Bij Klaasje’ van Brentano aan de Oranjebaan.

Concertina’s 

Op 9 september waren bijna honderd gasten en twintig vrijwilligers te gast bij Partycentrum Colijn in Uithoorn, waar de Concertina’s (accordeonorkesten) optraden o.l.v. Elly Meekel. Ook in de wijken namen de gasten deel aan talloze activiteiten, waaronder een bezoek aan Keukenhof, erwtensoeplunch en met de Zonnetrein door de Camperduinen rijden.

De regionale voorzitter Maggy Wijffels meldt in een voorwoord dat KPMG een duit in het zakje deed met een NLdoet-diner, in eigen kantoor en met ‘professioneel entertainment’ van eigen medewerkers. Volgens jaar bestaat de Zonnebloem 70 jaar.

De regio bracht ook een vakantieweek door in oktober op buitengoed Fredeshiem in Steenwijk, waarvoor de bus vertrok uit Middenhoven.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.