Uit 190 bij het Sportbedrijf aangemelde sporttalenten heeft een jury onder leiding van ex-wethouder van D66 Rien Alink de genomineerden voor de Rabobank Talentenprijzen 2018 gekozen. De stimuleringsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan talenten die een grote belofte voor de toekomst inhouden.

Eerdere ontdekkingen uit Amstelveen en prijswinnaars van de Talentprijzen zijn inmiddels uitgegroeid tot internationale toppers, zoals Tim Veldt (wielrenner), Kira Toussaint (zwemster), Anne Buijs (volleybalster) en Lauren Stam (hockeyster).

Stimulering

De Rabobank stelt voor de Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent geldprijzen ter beschikking van € 500,00 voor de winnaar en respectievelijk € 350,00 en € 250,00 voor de nummers 2 en 3. Ze worden uitgereikt aan zowel jongens als meisjes. Daarnaast stelt de Rabobank € 250,00 ter beschikking voor de Aanmoedigingsprijs voor Jong talent, zowel voor een jongen als een meisje.

Tien jaar

Jurylid Danny Moinat van Rabobank Amstel en Vecht spreekt over een ‘opvallend rijk aanbod van getalenteerde kinderen in Amstelveen, het was lastig om de punten te verdelen’. Moinat vindt de samenwerking van het Sportbedrijf met zijn bank Amstel en Vecht waardevol. “Deze verbintenis en naamgeving aan de Amstelveense prijzen bestaat al ruim 10 jaar”.

Wie uiteindelijk de titel Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent 2018 en Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent 2018 wint, wordt op vrijdag 25 januari 2019 bekend gemaakt tijdens het Amstelveens sportgala in het Keizer Karel College, dat alleen op uitnodiging bij is te wonen.

Genomineerden

De genomineerden, in willekeurige volgorde: Rabobank Stimuleringsprijs 2018 voor Jong Talent jongens:  Onno Elgersma (schaken), Casper Rammeloo (honkbal), Jelle Boonstra (schaatsen en wielrennen)

Rabobank Stimuleringsprijs 2018 voor Jong Talent meisjes: Annelot Maitland (roeien), Isabel van den Berg (atletiek)  en Jade Linthorst (voetbal)

Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent 2018 jongens:  Tyler Eijk (wielrennen), Michael Dijkstra (schermen) en Inno Loeber (judo)

Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent 2018 meisjes: Milou van den Berg (atletiek), Barbara Galek (ritmische gym) en Jenna Telles (karate)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.