‘Caravaggio en de caravaggisten’ heet de lezing die door Bureau Boeiend wordt verzorgd op donderdag 20 december (14.30 tot 16.30 uur) in de Bibliotheek aan het Stadsplein.

Caravaggio (1571-1610) was met zijn donkere palet aan kleuren en zijn aangedikte contrasten een inspiratiebron voor kunstenaars ver buiten de grenzen van Italië. Eén van zijn beroemdste werken ‘De graflegging’ werd uitgeleend door de Vaticaanse musea en is tot 24 maart te zien in Nederland.

The Entombment_of Christ – Caravaggio

Bureau Boeiend zegt kunstliefhebbers graag mee te nemen in het oeuvre van Caravaggio en de verspreiding van zijn stijl in Europa. De lezing over deze bijzondere kunstenaar wordt gegeven in de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein en dient als een inleiding voor de Caravaggio tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht. Daar is in zo’n 60 werken de invloed van Caravaggio’s aanpak te zien.
Realisme
In de 17e eeuw vertrokken drie Utrechtse kunstenaars naar Rome op een tocht van 330 uur lopen om het geheim van Carvaggio’s schilderkunst te ontdekken. Deze Cavarggisten lieten zich beïnvloeden door het realisme en het gevoel voor drama van de Italiaan. Deze en vele andere verhalen rondom de invloedrijke kunstschilder worden in de lezing verteld.

Reserveren van kaartjes wordt aangeraden en kan online via www.bureauboeiend.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.