Pearle Opticiens, gevestigd in het Stadshart, geeft gratis ‘knalplanga’s’, beter bekend als vuurwerkbrillen, weg tussen 12 en 31 december. Die zijn bij alle 320 winkels van Pearle te krijgen.

Pearle introduceert de knalplanga in navolging van Donnie, die deze week in samenwerking met Rijksoverheid de gelijknamige track Knalplanga lanceerde, de opvolger van de snelle planga, waarmee rapper en social media fenomeen ‘Maradonnie’ deze zomer een hype creëerde.

Vuurwerk 

Uit het onderzoek van Pearle blijkt dat een op de vijf jongeren een vuurwerkbril heeft, maar deze niet opzet, omdat anderen dat ook niet doen. In Noord-Holland steekt meer dan de helft van de jongeren (55%) zelf vuurwerk af en sommigen overschrijden hierbij de grens. Nederlands Oogheelkundig Gezelschap maakte al eens bekend dat bijna de helft (46%) van het oogletsel wordt veroorzaakt door vuurwerk van een ander.

Uit cijfers blijkt onder meer dat: Een op de tien van de Noord-Hollandse jongeren weleens illegaal vuurwerk afsteekt (11%). Een vijfde van de Noord-Hollandse tieners vuurwerk afsteekt op tijden dat het niet mag (19%). Bijna een op de tien Noord-Hollandse jongeren weleens vuurwerk afsteekt in een drukke omgeving (9%).

Van alle ondervraagden in Nederland geeft een derde aan geneigd te zijn een vuurwerkbril op te zetten als iemand die ze online volgen dat ook doet. “We hebben een social campagne met Donnie opgetuigd om het onderwerp op een ludieke manier onder de aandacht te brengen. Zo proberen we tijdens oud en nieuw zoveel mogelijk ogen te beschermen”, zegt marketing manager Daphne Rehm van Pearle Opticiens Nederland.

Gezonde ogen 

Hoewel de meerderheid van de jongeren nog geen vuurwerkbril draagt tijdens oud en nieuw zien ze er wel het belang van in. Driekwart vindt zelfs dat het dragen van een vuurwerkbril voor iedereen verplicht moet worden. “Wij vinden het belangrijk dat alle ogen goed beschermd worden tijdens de jaarwisseling en willen dat graag faciliteren door gratis vuurwerkbrillen uit te delen”, vervolgt Rehm. De knalplanga’s worden uitgedeeld zolang de voorraad strekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.