Bluesband Barrelhouse, al sinds 1974 in ongewijzigde bezetting en ruim 2000 concerten verder, speelt zaterdag 16 maart (20.30 uur)  in P60. Er is bijna geen podium in Nederland  waar de blues van Barrelhouse niet heeft geklonken, sinds dat eerste concert in Mahogany Hall in Edam.

Middelpunt van de band is vocaliste Tineke Schoemaker. Ter gelegenheid van de 45ste verjaardag speelt Barrelhouse een aantal van de oudere nummers van de eerste elpees, zoals aan ‘Only a Fool’, ‘Every Night is Saturday Night’, ‘Beware’ en ‘I’m in the Mood’.

Edison

Het jongste album van Barrelhouse ‘Almost There’ werd in 2016 uitgebracht. Het is het meest persoonlijke album van de band ooit; niet alleen de teksten, maar ook de speelwijze creëert een combinatie van een oeroud genre met de meest doorleefde persoonlijkheid. De cd bevat up-tempo stukken waarin de band voluit gaat en intieme nummers waarbij alles om de stem van Tineke Schoemaker draait. Dit album werd bekroond werd met een Edison.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.