Nadrukkelijk buiten bereik van media, c.q. uitsluitend daartoe geselecteerde media, zijn de wethouders Herbert Raat van Cultuur en Floor Gordon van Ruimtelijke Ordening bij het openluchttheater Elsrijk, bij de Kruiskerk, geweest. Bewonersgroep Stadsdorp Elsrijk wil het theater namelijk uitbreiden, onder meer met een overkapping ervan en er zijn ook horeca-ambities. 

In een vooral reclame bevattend ‘persbericht’ meldt de gemeente dat zij ‘graag meedenkt’ erover en blij is met de avondmaaltijd waarbij buurtbewoners tegen een kleine vergoeding in de bij het theater horende blokhut kunnen aanschuiven. Volgens Raat wil de gemeente graag helpen met dergelijke buurtinitiatieven, onder meer bij de aanvraag van de juiste vergunningen. Hij noem het theater “een parel voor de wijk.”

Swiebertje

Het openluchttheater, daterend van na WOII, werd ooit goed bezocht, met voorstellingen door de crew van Swiebertje en de Dutch Swing College Band. Toen het Cultureel Centrum er eenmaal was in het Stadshart, werd volgens de gemeente de belangstelling voor het openluchttheater minder en daarom werd het gesloten. In 2015 zijn het podium, de coulissen, de toegangspoorten en de zaal door de gemeente Amstelveen en vrijwilligers van Stadsdorp Elsrijk opgeknapt en weer in gebruik genomen.

Wijziging

Gordon ziet daarin een voorbeeld van goede samenwerking tussen inwoners en gemeente. “Wij hebben Openluchttheater Elsrijk opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan voor Amstelveen Noord-West dat iedere tien jaar wordt herzien en nu ter inzage ligt”, zegt ze. Voor de kleinschalige horeca die Elsrijk wil exploiteren is een wijziging in het bestemmingsplan nodig.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.