De Stadshartkerk is een nieuwe maatschappelijke en ethische beweging begonnen onder de naam ‘iMove’. Die houdt donderdag 13 december (20.00 uur) een bijeenkomst in de Amsteltuin aan Langs de Akker 5. De gereformeerd vrijgemaakte dominee Tim Vreugdenhol spreekt daar over ‘de balans opmaken’. Overigens is het al weer de vierde meeting voor wie nadenkt over ‘maatschappelijke, ethische en sociale thema’s’. Wie er bij wil zijn moet € 5 betalen, inclusief drankjes. Het gaat de beweging om ‘verdieping, inspiratie en mooie ontmoetingen met andere Amstelveners’ en biedt een plek waar ‘ruimte is voor bezinning en bezieling’.

Zingeving

De boodschap van de sprekers wordt volgens de organisatoren onderbouwd met inzichten uit filosofie, sociologie, politiek, wetenschap, religie en gelardeerd met persoonlijke verhalen.

Zij beloven ook ‘nieuwe inzichten’ en ‘op een ongedwongen manier in gesprek gaan met andere aanwezigen’. Deelnemers gaan altijd weg met minimaal één nieuw inzicht en één praktische toepassing waar om de volgende dag mee aan de slag te kunnen, is een andere belofte. Doel van de kerk: Amstelveners die op zoek zijn naar zingeving, verbinding en verdieping daarbij te helpen. Overigens zeggen de organisatoren dat tijdens de bijeenkomsten het christelijk geloof maar één van de invalshoeken is waaruit zij het centrale thema belichten.

imove@stadshartkerk.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.