In samenwerking met de boekhandel Venstra en Blankevoort, bibliotheek, Voorleesexpress en SHLFIE organiseert Jacobine van den Hoek weer een Boekenfeest in Anna, de voormalige Annakerk aan de Amsterdamseweg. Het wordt gehouden op zondag 10 februari (11.00 tot 17.00 uur). Aan het feest is nu een poëziewedstrijd en -prijs verbonden.

Op het programma staan onder meer interviews door stadsdichter Matthijs den Hollander met bestsellerauteur Oek de Jong om 11:30 uur (o.a. Opwaaiende zomerjurken) en Kluun (o.a. DJ). Om 14:00 uur is de Amstelveense auteur Henk Rijks (o.a. De overblijfvader) aan de beurt. Bij de opening van het feest reikt Den Hollander de eerste Amstelveense Poëzieprijzen uit. Van 15:00 uur af is er live muziek met Ditiswatutis Band en komt Geronimo Stilton op bezoek, om de jongste lezers de hand te schudden.

Poëziewedstrijd 

Het winnende gedicht in de Poëziewedstrijd wordt bekroond met de Amstelveense Poëzieprijs. Er zijn twee prijzen te winnen: een voor dichters tot 12 jaar oud en een voor poëziekunstenaars ouder dan 12 jaar. De winnende gedichten worden gepubliceerd en de winnaars krijgen een boekenbon en een gedichtenbundel.

Amstelveners mogen hun gedicht, van maximaal 400 woorden, voor zondag 27 januari 2019, per e-mail, insturen onder vermelding van naam, geboortedatum en adres. De jury bestaat uit de stadsdichter van Amstelveen en enkele medewerkers van Boekhandel Blankevoort en Libris Venstra. De winnaars krijgen voor zondag 3 februari bericht.  Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Inzendingen: cultuurAmstelveen@gmail.com. Het dagprogramma van het Amstelveens Boekenfeest is te vinden op Facebook  (Boekenwereld).

 

1 REACTIE

  1. Nou Johan, niet iets voor jou? Kun je gelijk enkele van jouw favorieten
    ingezonden gedichten hier publiceren. Is toch leuk? Zullen de dichters zich ook vereerd voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.