Het benefietconcert voor de afgebrande Urbanuskerk te Bovenkerk in Schouwburg Amstelveen op zaterdag 24 november heeft ruim vijftien opgebracht. Het was met medewerking van de schouwburg georganiseerd door de stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus. Overigens worden meer acties en benefietconcerten voor de kerk gehouden. De kerk is wel goed verzekerd, maar niet alles komt uit het uit te keren bedrag en ook moet het gebouw worden aangepast voor de multifunctionele rol doe het inmiddels speelt. Voor het concert in de schouwburg werden meer dan 500 kaarten (€ 25 per stuk) verkocht. FOTO’s: amstelveenweb.com. 

Burgemeester Bas Eenhoorn zei dat men uit de kamers van B&W de Urbanuskerk ziet, die naam zijn mening een icoon van Amstelveen is. De gemeente praat met het bisdom naar zijn zeggen over een functie van de kerk voor alle Amstelveners.

‘Uit de brand’

Voor-zitter Eugène Jongerden overhandigde de burgemeester, met daarop de tekst ‘Help ons uit de brand’. Er zijn er 175 gemaakt van dakstenen die in de kelder van de kerk zijn gevonden.

Elk tegeltje is gebundeld en de burgemeester kreeg nummer 1, waarvan hij beloofde het in zijn kamer te zullen ophangen. Onder meer werkten mee het concert mee Harmonie Orkest Amstelveen, Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor – Ronald Willemsen (solist), Etsuko Minowa en Tina Varkevisser – leerlingen van mevrouw R. Tanaka (piano), Trio Domenica, Musical Vereniging OVA, Concertina’s met popkoor Adhoc, Amstelveens Symfonie Orkest, Alexander de Bie (piano) en Andrea Wittchen (sopraan) en Amstel Gospel Choir.

In totaal waren er 175 muzikanten en zangers.

“In de pauze werden de boeken, de leitjes en de kerstkaarten van de Urbanuskerk grif verkocht”, meldt de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus. “De opbrengsten van de avond komen geheel ten goede aan de wederopbouw van de Urbanuskerk. Met een bedrag van 15.815 euro is dit budget aardig toegenomen.”

Middernacht

Natuurlijk liep dit feestje uit tot veel later op de avond en tot na middernacht werd er door tientallen nog na gekletst in het café van de schouwburg, meldt de stichting. Die heeft voor een bijdrage aan de wederopbouw van de Urbanuskerk rekening nummer NL76RABO 0302 3505 00 t.n.v. Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus op. “Als men niet naar het concert is geweest kan men alsnog uw bijdrage storten. Elke cent komt ten goede aan de wederopbouw van de kerk.” Boeken, leitjes en kaarten zijn te bestellen bij het secretariaat van de Stichting, vriendbov.urbanus@gmail.com.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.