Op zondag 9 december 2018 van 11.00 tot 12.30 uur is er in Museum Jan van der Togt aan de Dorpsstraat 50 een workshop kerstversieringen maken voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Het is de bedoeling dat de kerstboom in de etalage van het museum op wordt getuigd met door de kinderen gemaakte versieringen. Er kunnen maximaal 25 kinderen (á € 5 per kind) meedoen.

Werk van Jan Verschoor. Foto: Tom Haartsen

Wie daartoe inspiratie wil opdoen, kan in het aan het museum grenzende Museumhuis terecht.  Dat is van 8 december af al helemaal in kerstsfeer. Beeldend kunstenaar Jan Verschoor exposeert er prachtige hang- en wandobjecten, die hij van onder andere kralen en metalen heeft gemaakt.

Aan de slag

De workshop start ook met een kijkje in het Museumhuis, waarna de kinderen zelf aan de slag gaan. Zij maken twee versieringen: één om mee naar huis te nemen en één voor in de museumkerstboom. Die laatste kan op woensdag 2 januari worden opgehaald.

De kosten voor de workshop zijn € 5 per kind. Afrekenen kan aan de kassa van het museum op de dag zelf. Het is dus noodzakelijk vooraf aan te melden, onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer via educatie@jvdtogt.nl of (020) 641 57 54.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.