Niet zoals de gemeenteraad was de eerste bijeenkomst van de – nu kennelijk gevormde – kinderraad openbaar. Er mochten zeker geen media bij. Maar de gemeentelijke afdeling communicatie laat in een persbericht weten dat de eerste vergadering ‘leuk’ is geweest. Er waren woensdagmiddag in die besloten zitting overigens wel tien raadsleden aanwezig.

De kinderraad bestaat uit kandidaten de functie van kinderburgemeester. Van de 18 overgebleven die een gooi er naar deden, meldden zich er 9 voor de kinderraad. Die kwam dus woensdag voor het eerst bijeen en werd voorgezeten door wethouder Frank Berkhout en kinderburgemeester Jara Zurr. Zij spraken, meldt de gemeente, vooral over de kledingbank. Er werd trouwens meer gediscussieerd, maar wat er is gezegd blijft geheim, want besloten is besloten.

Armoede

De nieuwe kinderburgemeester herhaalde jaar opvatting dat alle kinderen in Amstelveen, arm of rijk, gelijke kansen moeten krijgen. Zij zouden bijvoorbeeld allemaal moeten kunnen sporten, op schoolreisje gaan of bijles volgen. Ze zou graag willen dat daar geld voor vrij wordt gemaakt, vertelde zij zowel de kinderen als de ‘echte’ en aanwezige raadsleden. Ook de kinderraad wil in armoede levende leeftijdgenoten graag helpen.

Die vindt dat onder meer de kledingbank bekender moet worden en hippere kleding voor kinderen moet aanbieden. Dorien Weerkamp van de gemeente vertelde wat die zelf al aan plannen heeft op het gebied van de armoedebestrijding. Wat die zij en wat er door de kinderen over is gezegd (in diverse groepjes), blijft in de nevel van de beslotenheid gehuld.

Verrassend

Wethouder Berkhout zegt dat het college van B&W de mening van kinderen belangrijk vindt en met dat orgaan bepaalde onderwerpen wil uitdiepen. “Kinderen komen vaak met verrassende ideeën waar we eerder nog niet aan gedacht hebben”, zegt hij. Volgens hem kwamen er ook uit de eerste meeting goede ideeën, vooral voor de kledingbank, maar die blijven verborgen, omdat verslaggevers werden geweerd. Het is trouwens de bedoeling dat de kinderraad naar de kledingbank gaat om te zien hoe die in de praktijk functioneert en daarna de bestaande ideeën verder uit te werken.

 

 

 

1 REACTIE

  1. Nou mag de kinderraad praten in een gesloten over arme zielige kindertjes. Het lijkt mij toch beter dat men dat aan die groep zelf eens vraagt.
    Nou zegt de gemeente dat zij iets wil doen aan armoedebestrijding , maar ze heeft wel vergeten te melden dat in het pakket door het vorige college aardig is gesneden, zodat sportkleding ( ook tweede handse) voor bepaalde sporten onbereikbaar is geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.