Vooral ouderen die met vragen over hun computer of smartphone zitten, kunnen daarmee donderdag op donderdag (22 november) van 13.00 tot 15.00 uur naar de Buurtkamer in het Keizer Karelpark (KKP ) aan de Lindenlaan 75 (MOC). De Amstelland Senioren ComputerClub (ASCC) houdt er dan een zogenoemde wijkinloop. Een kopje koffie of thee staat klaar.

Zowel leden als niet-leden kunnen de inloop gratis bezoeken en vragen stellen over pc, laptop, tablet en smartphone (zowel Apple, als Android en Windows). Ook kunnen zij een praatje maken over de ontwikkelingen van computers, zoals over het gebruik van apps, mijnoverheid.nldigid.nl, enzovoort.

Voor senioren

De ASCC is opgericht door senioren voor senioren. Hoewel de naam van de vereniging anders doet vermoeden, is de Amstelland Senioren ComputerClub allerminst een club voor alleen 65-plussers, maar ook bedoeld voor volwassenen die computerkennis niet met de (school)paplepel kregen ingegoten …Contact via 06 45507821 (op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur of www.ascc.nl).

Buurtkamer KKP

De Buurtkamer KKP organiseert sociale activiteiten en biedt ruimten aan voor ontmoeting en trainingen. Er zijn overdag en ‘s avonds taallessen, kinderactiviteiten, vrouwenpraatgroepen, eenmalige bijeenkomsten, workshops, kleinschalige evenementen, voorstellingen, vergaderingen en wordt er gekookt door vrijwilligers voor Café Internationale.

Contact via 020 643 04 53  (op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur of buurtkamerkkp@gmail.com)

Keizer Karelpark

In 2015 maakte de gemeente een wijkprofiel voor het Keizer Karelpark. Daaruit bleek dat de wijk aantrekkelijk is voor lagere inkomens. In het westelijke deel wonen veel ouderen met een inkomen uit een pensioen of AOW. Ongeveer 22% van alle bijstandsgerechtigde inwoners in Amstelveen woont in het Keizer Karelpark. Het gemiddeld besteedbaar huishoudinkomen in de wijk is 15% lager dan in heel Amstelveen.

1 REACTIE

  1. Op dit moment is het Taalhuis weer vrijwilligers aan het zoeken die op willen treden als taalcoach voor volwassenen, maar ook voor vrijwilligers die willen werken met kinderen. Het kan zijn dat zij ze helpen met huiswerk, maar ook dat zij allerlei taalspelletjes met ze doen . Je werkt dan in groepjes met 1 of 2 kinderen. Dit gebeurt in verschillende buurthuizen, zoals de Bolder, e.a. op verschillende tijdstippen.
    Voor verdere info verwijs ik naar de website van Taalhuis Amstelveen, aanspreekpunt mevr. Willy Helsloot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.