Op vrijdag 11 januari staat Knight of the Guitar ll weer in P60. Vijf van Nederlands beste gitaristen, met onder andere Jan Akkerman, delen op één avond het podium en bundelen hun krachten. Men kan blues, soul, jazz en rock verwachten.

Jan Akkerman kende grote successen met bands als The Hunters, Brainbox en Focus (wereldhits: Sylvia en Hocus Pocus). Hij is een van de meest gerespecteerde gitaristen in Nederland. Een tijd geleden kwam Jan Akkerman met het idee om jaarlijks rond zijn verjaardag een muzikaal evenement te organiseren met verschillende topmuzikanten. Zo kwam ook Knight Of The Guitar tot stand.

Topgitaristen

Jan Akkerman neemt John Hayes, Anton Goudsmit,  Ruben Hoeke en Leif de Leeuw mee naar P60. John Hayes is vanaf 1990 betrokken bij Mother’s Finest. Mothers Finest scoorde een aantal wereldhits, waaronder ‘Baby Love’. Anton Goudsmit speelde in het kwartet van Eric Vloeimans en maakt al sinds de oprichting deel uit van Benjamin Hermans New Cool Collective.

Hoeke

Ruben Hoeke werkte samen met Jan Akkerman, Thé Lau en Wouter Planteijdt en werd gevraagd voor de begeleidingsband van ex-Rolling Stone Mick Taylor. Tot slot is daar Leif de Leeuw. Nog maar begin twintig, maar de Amersfoorter zwemt nu al in prijzen als beste bluesrockgitarist van de Benelux, beste band van Europa en gitaartalent van het jaar.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.