Om de door brand goeddeels verwoeste Urbanuskerk ‘toekomstbestendig, energiezuinig en klimaatneutraal’ te herstellen, wordt zaterdag 24 november (20.00 uur) een Benefietconcert gegeven in de Schouwburg Amstelveen. Burgemeester Bas Eenhoorn opent de avond, die verder wordt geleid door stadsdichter Matthijs den Hollander. Tal van zangers en instrumentalisten werken er aan mee.
De Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus organiseert het concert, waaraan samen met de gemeente Amstelveen en 175 muzikanten en vrijwilligers meewerken. Alle inkomsten uit kaartverkoop komen geheel ten goede komen aan de wederopbouw van de Urbanuskerk.

Het kerkgebouw is verzekerd en kan herbouwd worden, maar daarmee is het 140 jaar oude monument nog lang niet klaar voor hergebruik. De inventaris, die speciaal was aangeschaft voor concerten en andere culturele manifestaties, moet vervangen worden en de verzekering dekt lang niet alle schade op basis van vervangingswaarde. Ook het aanpassen van het gebouw aan de eisen voor multifunctioneel gebruik, voor nu en in de toekomst, vraagt veel extra investeringen.

Groene toekomst
Onder het motto: ‘Naar een groene toekomst voor de Urbanus’ verzorgen diverse koren, orkesten en muzikanten deze bijzondere benefietavond in de schouwburg. Medewerking verlenen namelijk: Harmonie Orkest Amstelveen, Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor – Ronald Willemsen (solist), Etsuko Minowa en Tina Varkevisser – leerlingen van mevrouw R. Tanaka (piano), Trio Domenica, Musical Vereniging OVA, Concertina’s met popkoor Adhoc, Amstelveens Symfonie Orkest, Alexander de Bie (piano) en Andrea Wittchen (sopraan) en Amstel Gospel Choir.

De entreeprijs bedraagt € 25.  Wie meer wil geven kan dat doen. Via www.schouwburgamstelveen.nl/urbanus kan men kaarten bestellen en eventueel ook een donatie doen.

7 REACTIES

  1. Ja, dat laatste nieuws op deze blog is altijd om je te bescheuren.
    Al zo vaak op gewezen, maar er gebeurt niets. Mij maakt het niet uit, maar de geloofwaardigheid van deze website doet het geen goed.

      • Dag Johan, ik denk dat we dan langs elkaar heen ‘praten’ en dat jij echt andere informatie ziet dan de bezoeker van de website.

        Ik kijk even naar rechts en op dit moment staat er onder de kop “LAATSTE NIEUWS”: ‘Heel Amstelveen bakt’ november 23, 2020;
        Neuzen en boeken in Poppentheater juni 8, 2021
        Rusthuis april 25, 2021
        Gevaar schuilt in ‘Dode Hoek’ juni 19, 2018
        Buitenveldertbaan meer in gebruik oktober 31, 2023

        Misschien dat je hier iets mee kunt?
        Groet, Marco

        • Ik zie per PC en tablet van mij en anderen, gewoon als u op de site komend, niets bij ‘laatste nieuws’ dat niet recent is gepubliceerd. Maar degenen die zich bescheuren om ouder nieuws zijn in een minderheid. Het is aan hen dit vol te houden. Of de website natuurlijk lachend te verlaten.

  2. Wie is eigenlijk de baas op AmstelveenBlog? Wie heeft de leiding, wie bepaalt wat er wel en niet gebeurt, wie verdient eraan en wie heeft de verantwoording?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.