Om de door brand goeddeels verwoeste Urbanuskerk ‘toekomstbestendig, energiezuinig en klimaatneutraal’ te herstellen, wordt zaterdag 24 november (20.00 uur) een Benefietconcert gegeven in de Schouwburg Amstelveen. Burgemeester Bas Eenhoorn opent de avond, die verder wordt geleid door stadsdichter Matthijs den Hollander. Tal van zangers en instrumentalisten werken er aan mee.
De Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus organiseert het concert, waaraan samen met de gemeente Amstelveen en 175 muzikanten en vrijwilligers meewerken. Alle inkomsten uit kaartverkoop komen geheel ten goede komen aan de wederopbouw van de Urbanuskerk.

Het kerkgebouw is verzekerd en kan herbouwd worden, maar daarmee is het 140 jaar oude monument nog lang niet klaar voor hergebruik. De inventaris, die speciaal was aangeschaft voor concerten en andere culturele manifestaties, moet vervangen worden en de verzekering dekt lang niet alle schade op basis van vervangingswaarde. Ook het aanpassen van het gebouw aan de eisen voor multifunctioneel gebruik, voor nu en in de toekomst, vraagt veel extra investeringen.

Groene toekomst
Onder het motto: ‘Naar een groene toekomst voor de Urbanus’ verzorgen diverse koren, orkesten en muzikanten deze bijzondere benefietavond in de schouwburg. Medewerking verlenen namelijk: Harmonie Orkest Amstelveen, Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor – Ronald Willemsen (solist), Etsuko Minowa en Tina Varkevisser – leerlingen van mevrouw R. Tanaka (piano), Trio Domenica, Musical Vereniging OVA, Concertina’s met popkoor Adhoc, Amstelveens Symfonie Orkest, Alexander de Bie (piano) en Andrea Wittchen (sopraan) en Amstel Gospel Choir.

De entreeprijs bedraagt € 25.  Wie meer wil geven kan dat doen. Via www.schouwburgamstelveen.nl/urbanus kan men kaarten bestellen en eventueel ook een donatie doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.