Biografe Mirjam van Hengel komt een lezing over Remco Campert geven

Hengel van Mirjam. Foto Keke Keukelaar.

op dinsdag 20 november van 20:00 tot 22:00 uur bij boekhandel Libris Venstra, op de begane grond bij de Bibliotheek aan Stadsplein.

Zij vertelt over het leven en werk van Remco Campert. Een sprankelend verhaal van een beroemd schrijversleven dat bijna een hele eeuw omspant, ondersteund met sfeervolle beelden.

Remco Campert, de virtuoos terloopse dichter, werd met zijn vroege proza het icoon van de feestende, drinkende, vrijende en in het Vondelpark slenterende jongeren. Zijn poëzie is even betrokken als verlangend, zijn proza broos en monter, zijn columns altijd actueel en geestig.

Vroman

Mirjam van Hengel (1967) sprak gedurende twee jaar wekelijks hem met en kreeg inzage in al zijn papieren. Zij studeerde Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Utrecht en was jarenlang redacteur bij de uitgeverijen Van Oorschot en Querido. Nu is zij poëzieprogrammeur bij onder meer De Nieuwe Liefde. In 2014 verscheen haar boek ‘Hoe mooi alles. Leo en Tineke Vroman, een liefde in oorlogstijd’, dat lovend werd ontvangen en bewerkt tot theaterstuk.

 De toegang is vijf euro voor bibliotheekleden en tien euro voor niet-leden. Kaartje via de website van de bibliotheek: www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de vestigingen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.