De lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil iedereen betrekken bij de opstelling van de nieuwe cultuuragenda en daartoe bij de behandeling van de begroting een motie indienen. Het plan van de gemeente houdt onder meer samenwerking tussen de culturele instellingen en meer gerichtheid van bijvoorbeeld het Cobra Museum op de plaatselijke bevolking in.

Organisaties en gebruikers actief betrekken bij de opstelling van een nieuwe cultuuragenda is de opzet van AVA. Overigens is wat de culturele organisaties betreft wethouder Herbert Raat daar al mee bezig. Maar volgens AVA moet het breder worden getrokken.

Inclusieve stad

“Kunst en cultuur zijn er namelijk voor iedereen in een inclusieve stad. En in een democratische samenleving  is het logisch dat Kunst- en Cultuurinstellingen en gebruikers mee denken en -werken bij het samenstellen van nieuw cultuurbeleid. Bij de instellingen is de expertise aanwezig is en de gemeente zou zichzelf tekort zou doen om hier geen gebruik van te maken”, vindt de fractie.

Volgens haar wordt de betrokkenheid van de instellingen groter door hen te laten meedenken. “Dat komt bij de uitvoering van plannen onze inwoners ten goede. Daarnaast maakt het samenwerking tussen instellingen en organisaties breder.”

5 REACTIES

 1. De niemendal-ideetjes zijn weer niet van de lucht de afgelopen week. Waar komen die toch opeens vandaan?

  Ow wacht, er is vanavond een raadsvergadering..

  • Ik weet niet of u in de raad zit of niet, maar wat let u, indien u een burger bent, zelf hier een ideetje te lanceren, dat misschien wel levensvatbaar is voor een partij. Zo niet, stelt u zich dan niet negatief op?

   • 1. Als je goed opgelet hebt in de afgelopen jaren, dan kun je lezen dat ik regelmatig suggesties doe. O.a. over het onderwerp in het artikel.

    2. Je kunt de klok er op gelijk zetten dat partijen in de week voorafgaand aan de raadvergadering de publiciteit zoeken met een ‘idee’ of ‘plan’. Daarbij maakt het inmiddels niet meer uit of het plan levensvatbaar is, op een meerderheid kan rekenen, een zinnig idee is, zoden aan de dijk zet of dat het al drie keer eerder is voorgesteld. Als er maar een persbericht uitgaat.

    3. Dus ja, daar ben ik kritisch op.

 2. Als het gemeentebestuur en de lokale politiek werkelijk de inwoners willen betrekken bij lokale kwesties als deze, laten zij dan eindelijk eens een openbaar forum voor lokaal maatschappelijk en politiek debat faciliteren, financieren en stimuleren.

  Dit forum werkt niet want actuele discussies, reacties en bijdragen worden niet vermeld.

  Bespreek dit eens in het Mediadebat ipv maar steeds aan dode paarden te blijven trekken. RTV-A heeft nu wel genoeg geld en kansen gekregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.