Bibliotheek Amstelland en Cobra Museum gaan meer samen doen om mensen met kunst in aanraking te brengen. De structurele samenwerking startte deze week met het openen van een speciale CoBrA-kast in de Bibliotheek aan het Stadsplein door Daphne Janson van de bieb en Stefan van Raay van Cobra (foto).

De kast is ontworpen en gebouwd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Er staan kunstboeken in om uit te lenen en toont wisselende kunstwerken van Cobra Kunstenaars. Janson zegt te hopen dat de 400.000 bezoekers per jaar aan de bieb een indruk kan worden meegegeven van kunst en Cobra. “Wil je meer, dan sta je met 2 stappen in de collectie van het museum.”

70 jaar

Volgens directeur Stefan van Raay van het Cobra Museum is de bijzondere kast een mooie manier om een nog breder en groter publiek uit Amstelveen in aanraking te laten komen met de kunst van de CoBrA beweging. Die bestaat aan het einde van dit jaar 70 jaar. “Voor de eerste presentatie hebben we werk van de kunstenaar Corneille geselecteerd, die zeer geliefd is.”

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.