Op de bijstandsgelden houdt de gemeente naar verwachting dit jaar afgerond € 0,6 miljoen over, op een uitkering door het rijk van  € 21,7 miljoen. Dat geld wordt dus in de begroting van volgend haar verwerkt. Daar komt nog twee ton bij, omdat door wijziging van het economische klimaat in de eerste maanden het aan bijstand betaalde bedrag ‘afvlakte’, volgens de gemeente.

In totaal betekent dit een voordeel over 2018 van € 0,8 miljoen, meldt de gemeente aan de raad.  “Dit betekent dat een incidenteel nadeel op de septembercirculaire (van het Rijk, red.) en een incidenteel voordeel op de bijstandsgelden elkaar voor 2018 vrijwel compenseren. Het voordeel op de bijstandsgelden werkt structureel door in 2019 en volgende jaren.”

Voordeel

Voor 2019 is door het Rijk een eerste voorlopig budget aan de gemeente toegekend van € 23 miljoen. Dat is dus € 1,3 miljoen meet dan dit jaar. Samen met de doorwerking van de bijstelling van € 0,8 miljoen is in totaal sprake van een structureel voordeel van € 2,1 miljoen, meldt de gemeente.  Dat geld wordt toegevoegd aan de stelpost op de begroting voor de te ontvangen zogenoemde gebundelde uitkering (BUIG) voor het sociale domein.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.