Een natuurfilm over de Wadden draait dinsdagavond 30 oktober (19.30 uur) en zondagmiddag 11 november (15.45 uur) in Cinema Amstelveen aan het Stadsplein. Aan beide vertoningen gaat een inleiding vooraf. Die komen van respectievelijk filmregisseur en ecoloog Ruben Smit en cameraman (en editor) Melchert Meijer zu Schlochtern.

Fotografie: Ruben Smit

‘Wad’ is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Smit en zijn crew registreerden dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde.

Holistisch

Vanuit een holistische benadering: alles heeft met alles te maken. Geen aaneenschakeling van mooie plaatjes maar een duidelijk verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk.

Zo onstond een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren. Van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s wist de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.