Rody Hofkamp

Omdat de gemeente duurzaamheid hoog in het vaandel heeft, gaat wethouder Herbert Raat van Financiën intern bespreken en bestuderen of haar huisbanken niet investeren in industriële palmolie. Daarvoor moeten namelijk 169 bomen per seconde worden  gerooid, zei donderdagavond namens Milieu Defensie een inspreekster tegen de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM). Over hetzelfde onderwerp sprak commissielid Rody Hofkamp van GroenLinks.

Milieudefensie voert op het ogenblik een actie in de richting van banken en andere investeerders, met het doel dat die zich terug trekken uit het financieren van de palmolie-industrie. GroenLinks steunt die actie en vroeg of de gemeente ook bereid is afscheid te nemen van banken die op dat punt naar de mening van Milieudefensie  ‘fout’ bezig zijn.

Marginaal

Raat vertelde dat de gemeente wettelijk verplicht de Bank

Herbert Raat

Nederlandse Gemeenten als huisbankier heeft. Daarnaast heeft de gemeente de Rabobank voor het storten van kasgelden, alsmede een marginale rekening bij ING (hooguit € 5000 per jaar). Over enkele dagen komt Raat op de kwestie terug.

Vuurwerk

De lokale werkgroep van de Partij voor de Dieren overhandigde commissievoorzitter Paul Feenstra, zoals aangekondigd, een petitie met 120 handtekeningen tegen particulier vuurwerk bij de jaarwisseling. Dat is namelijk schadelijk voor mens, dier en milieu betoogde een inspreekster. Zij pleitte voor een centrale ´lichtshow´ op het Stadsplein en het weren van consumenten-vuurwerk. Er zijn nu in Amstelveen wel enkele vuurwerkvrije zones, bijvoorbeeld bij zorgcentra, maar de PvdD wil die oprekken tot de gemeentegrenzen. Dus de gemeente helemaal vuurwerkvrij maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.