Floortje Gordon

Decennia nadat toenmalig PPR-raadslid Jan-Gert er voor waarschuwde, maar werd weggelachen, lijkt de gemeente er nu langzaam maar zeker achter te komen dat hij gelijk had. Het binnenhalen van steeds meer bedrijven – en daardoor expats – geeft grote druk op de woningmarkt. Door de crisis kwamen veel inmiddels hier gebouwde kantoren weer leeg te staan, maar de economische malaise is voorbij (tot de volgende zich voordoet). Met het gevolg dat de gemeentelijke ambitie die leegstaande gebouwen om te vormen tot woningen, weer terug moet worden geschroefd.

“Er is sprake van een trendbreuk”, zei wethouder Floor Gordon van Economische Zaken (D66) donderdag in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen (ABM). De transformatie naar woonruimte moet nu stoppen, want er zijn regionaal weer kantoren nodig. Amstelveen lijkt intussen niet meer stevig te acquireren om meer bedrijven in het buitenland hierheen te krijgen, zei Gordon in antwoord op vragen van diverse fracties, maar vooral aandacht te gaan schenken aan het plaatselijke MKB, inclusief aan de kleine winkelcentra, kennelijk na het hart liggend van fractievoorzitter Bert de Pijper van de ChristenUnie.

Japan

Maar intussen blijft het internationale bedrijfsleven wel belangrijk voor de regio, wilde Gordon wel kwijt. Daarom staat zijn ook op het punt, in navolging van haar rond de wereld vliegende partijgenoot en voorgangster Maaike Veeningen, dezer dagen naar Japan te gaan met een regionale handelsmissie. “Wij voeren er gesprekken die belangrijk zijn”, zei ze.

De gemeente is niet voornemens kantoorpanden te kopen om er woonruimte in de creëren, zei Gordon in antwoord op een vraag van Michel Becker (AVA).

Grens bereikt

Intussen wilde Pier Rienks van het CDA wel graag weten op

Pier Rienks (CDA)

welk type bedrijf de gemeente zich nu vooral richt. Volgens hem is nu wat het nationale en internationale bedrijfsleven de absorptiegrens in Amstelveen wel bereikt, vooral ook omdat in de schaarse ruimte woningbouw voorrang moet hebben. En ook hij zei dat de druk op de plaatselijke woningmarkt groot is en nog steeds toeneemt.

 

1 REACTIE

  1. Heeft mevr Floor Gordon en haar partij van enkel geldwolven ( D66) er wel eens 1 tel over nagedacht waar de Amstelvener die modaal verdient, moet wonen voordat zij hier weer hele kuddes Japanners en Indiërs naar toe sleurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.