Het monument aan de Randwijcklaan 13,  de zogenoemde kleine sjoel, is duurzaam beschilderd, want de gemeente wil nu eenmaal van alles en nog wat verduurzamen. Daarom kreeg Cassee Meesterschilders, die de verfklus de laatste weken op zich nam,  de opdracht de schilderen met ‘een duurzaam verfsysteem’ op basis van lijnzaadolie. Volgens de gemeente bevat dat gemiddeld 30-40% minder ‘vluchtige stoffen’ dan een regulier systeem.

Werken met dergelijke duurzame verf past helemaal in de visie en wens van B&W, zegt wethouder Frank Berkhout. “Het past in ons beleid het goede voorbeeld te geven aan onze inwoners en bedrijven.”

Label

De komende jaren wil de gemeente haar gebouwen zoveel mogelijk voorzien van het A-label, waarvan de nationale commissaris duurzaamheid Koornstra vorige week nog in de lokale talkshow BV Amstelveen zei dat het ‘grote flauwekul’ is. Maar de gemeente houdt vol met een mix aan maatregelen – zoals gevelisolatie, zonnepanelen en warmtepompen – op de duurzame weg te zijn.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.