Op dinsdag 23 oktober zijn om 19.30 uur ‘Canaletto’ en ‘De kunst van Venetië te zien’ op het witte doek van Cinema Amstelveen aan het Stadsplein.  Het is een indrukwekkende reis door het leven en de kunst van de beroemde schilder Giovanni Antonio Canal, beter bekend als Canaletto. Geen kunstenaar ving de essentie en de allure van Venetië beter.

Venice: The Bacino di S. Marco on Ascension Day

De opmerkelijke groep van meer dan tweehonderd schilderijen, tekeningen en afdrukken bieden ongeëvenaard inzicht in het kunstenaarschap van Canaletto en zijn tijdgenoten – en het Venetië dat hij meesterlijk vastlegde.

Buckingham Palace

De film stapt bovendien binnen bij Buckingham Palace en Windsor Castle om meer te weten te komen over de kunstenaar en Joseph Smith, de man die Canaletto introduceerde in Groot-Brittannië. Geleid door de curatoren van The Royal Collection Trust en toonaangevende experts in de Venetiaanse geschiedenis, is de film niet alleen een geweldige manier om dieper in de tentoonstelling te duiken, maar ook de mogelijkheid om dichter bij Canaletto te komen en het Venetië dat hem heeft geïnspireerd.

Topmusea

Een samenwerking met topmusea en kunstinstituten om spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek te brengen. In een documentaire stijl, verweven met biografieën en beelden direct vanuit de musea, zijn de films informatief, toegankelijk en onderhoudend. De films bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Voorafgaand aan iedere vertoning verzorgt museumdocent en kunsthistoricus Henk van den Bosch een korte inleiding op de kunstenaar en/of stroming. Aanvang inleiding 19.30 uur. Aanvang film 20.15 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.