Zondag 21 oktober (17.00 uur) worden gedeelten van de Funeral anthem for queen Caroline van Georg Friedrich Händel, een van zijn mooiste composities, uitgevoerd in een muzikale vesper in de Kruiskerk.  Linguae atque cordis zingt de koorpartijen, terwijl een barokensemble met hobo, strijkers en een basso continuo de begeleiding verzorgt.

Bert ’t Hart heeft de muzikale leiding,  liturg is ds. Pieter Masmeijer, organist Dirk Out. Vanaf 16.30 uur is de kerk open en om 16.40 is er voor geïnteresseerden een korte toelichting op deze muziek van Händel. Er is een collecte na afloop. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Geliefde koningin

Een “Funeral anthem for queen Caroline” componeerde Händel in 1737 toen een in Engeland zeer geliefde koningin overleed. Bijbelteksten over het kortstondige leven van de mens, over  rechtvaardige daden die niet vergeten worden en over Gods trouw voor de aarde werden getoonzet op prachtige muziek, die Händel zelf weer gebruikte in een van zijn oratoria en die  ook uitgangspunt was voor Mozart toen hij de opening van zijn Requiem schreef.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.