Warenhuis Hudson’s Bay zorgt zelf voor de afbouw en inrichting van het voormalige V&D-pand. Wanneer dat (vertraagd) open gaat is onduidelijk. De buitenkant is klaar en in het pand zijn door het bouwbedrijf voorzieningen aangebracht die voor de winkel nodig zijn, zoals liften en roltrappen.

Intussen is ook het betoncasco van de aangrenzende nieuwe parkeergarage voor 455 auto’s klaar. De komende weken wordt de afwerking van de buitenkant gedaan, met onder meer sierbeton en geperforeerde aluminium panelen. De garage is zeven lagen hoog. Verwacht wordt dat de werkzaamheden aan de gevel van de parkeergarage voor het eind van dit jaar gereed zijn.

45 appartementen

Het bouwteam gaat verder met voorbereidende werkzaamheden t.b.v. de bouw van “Up Mountain”, een op de garage gelegen nieuw woongebouw met 45 appartementen. Voor de stabiliteit daarvan komt er eerst een betonnen kern, waarin zich straks ook de lift en het centrale trappenhuis bevinden. Daarna wordt een staalconstructie geplaatst. Het woongebouw krijgt een trapsgewijze opbouw.

Aan bewoners is gevraagd eventuele vragen of klachten te richten tot: contact@buitenplein101.nl.

2 REACTIES

  1. Het gebouw lijkt ongeschikt voor eventuele andere bestemmingen, zoals bewoning. Dat is de domste fout die de opdrachtgevers, financiers, ontwerpers en gemeentelijke vergunningverleners hebben gemaakt.

    Net als beide KPMG-gebouwen, de niet-aangelegde A3 en de open verkeersgoot A9 dreigt dit gebouw zo’n typisch Amstelveens monument van kortzichtige bestuurderswaan te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.