Drie locaties zijn erover gebleven om een Amstelveens Hospice te starten. Die kwamen uit een speurtocht langs vele plaatsen, die niets opleverde. Enige tijd gleden is wel de naam Hospice Amsteloever bekend gemaakt, maar – hoewel verwacht dat het er snel zou komen – is de uitvoering van de plannen sterk vertraagd. Het overleg met de bij de drie betrokken partijen verloopt constructief, meldt het bestuur. “We verwachten dan ook binnen redelijke termijn met meer, positief nieuws te kunnen komen.”
De Gemeente ondersteunt het initiatief van harte en droeg al financieel bij aan een hospice in Ouder-Amstel (foto), omdat het ook voor Amstelveen belangrijk was. Intussen heeft het bestuur niet stil gezeten, meldt het in een Nieuwsbrief. Tal van mogelijkheden zijn  onderzocht. “Helaas hebben we op basis van ons programma van eisen en de eisen die externe partijen stellen nog geen geschikte locatie gevonden”, schrijft het.

Behoefte

De gemeente heeft diverse mogelijkheden aan het bestuur voorgelegd. Soms was al direct duidelijk dat een locatie niet geschikt was, soms was nader onderzoek nodig, zegt het bestuur.  “Een drietal locaties blijkt nu mogelijk geschikt te zijn voor onze plannen. Hierover wordt momenteel met de Gemeente en externe partijen verder gesproken. Dat er behoefte is aan een Hospice in Amstelveen blijkt ook uit de aanvragen die we nu al krijgen voor kennismaking en/of plaatsing in ons Hospice.”

Energie

Intussen hoort Hospice Amsteloever van vele kanten dat het echt niet ongewoon is nog geen geschikte locatie te hebben gevonden. “Vele hospices hebben een lange tijd nodig gehad voordat de opening werkelijkheid was. Hier halen wij de energie uit om door te gaan met het onze zoektocht,” zegt het bestuur, dat de rotsvaste overtuiging heeft dat het Hospice Amsteloever er echt gaat komen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.