Binnen een week kwamen er twee wethouders naar Centralpoint, Amstelveense ondernemer van het jaar in de categorie grotere bedrijven. Nadat de voor ICT verantwoordelijke Frank Berkhout er met de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) was geweest, volgde een paar dagen later D66-partijgenoot en wethouder voor Economie Floor Gordon. Die laatste is op bedrijventour door Amstelveen, meldt de gemeente.

Gordon bij Bink Fietsen

Centralpoint ontstond in feite ooit op een Amstelveense zolderkamer. Compagnons Brian Speelman en Marcel Joosten begonnen in 2001, toen digitalisering was losgebarsten en internet opkwam. De gemeente kocht inmiddels computers voor alle werkplekken via dat bedrijf, gespecialiseerd in het leveren van IT-oplossingen voor organisaties. Overigens is de gemeentelijke (problematische) software niet afkomstig van Centralpoint.

Zakelijke markt

Het bedrijf richt zich op de zakelijke markt, van buurtwinkel tot grote bedrijven als banken en overheden. Centralpoint levert 3000 merken, kreeg veel onderscheidingen en wordt door klanten met een 8 tot 8,1 gewaardeerd. In 2012 werd een bedrijf in België overgenomen en een jaar later volgde Detron, waarmee Centralpoint, ooit begonnen in de onderkant van de markt, naar grotere bedrijven doordrong. Vorig jaar werd het zelf door de Infotheek Groep overgenomen en Centralpoint manifesteert zich nu als onderdeel daarvan. Met vestigingen in Amstelveen, Nijmegen en het Belgische Rotselaar heeft de groep nu 500 mensen in dienst, van wie jaarlijks overigens 50 mensen een andere baan zoeken en hetzelfde aantal terug komt. Dat is, zegt de directie, in de ICT-branche gebruikelijk en 10% verloop is volgens haar gunstig in die sector.

Duurzaam

Het in het Beneluxgebouw aan de Van Heuven Goedhartlaan gevestigde bedrijf, waar ongeveer 250 mensen werken, bediende vorig jaar 165.000 klanten.

Het bedrijf is, tot vreugde van de wethouders, duurzaam en hanteert een terugkoop-garantie, waardoor (onderdelen van) computers kunnen worden hergebruikt. Volgens de gemeente is de onderneming Duurzaamheidspartner van Amstelveen, pilotorganisatie bij de Circulaire Scan en haar huisleverancier. De Infotheek Group is een van Europa’s grootste ICT leveranciers met een jaaromzet van ruim 750 miljoen euro en vestigingen in 14 landen.

Circulair

Wethouder Gordon zegt dat de gemeente nauw samenwerkt met onder andere Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) en de Vereniging van Amstelveense Detailhandel (VAD). “We versterken de samenwerking tussen bedrijven en werken aan een circulaire economie,” meldt zij in een persbericht.

Fietsen

Donald Weggeman van de VAD was er dan ook bij toen

Bij café De Manen (Gordon tweede van links)

fietsenwinkel Bink aan de Amsterdamseweg werd bezocht, eigendom van Mariëlle Felderhof-Bink en Stefan Bink. Het bedrijf verkoopt onder meer Airless fietsbanden die niet meer lek kunnen, een Amstelveense uitvinding. Gordon ging ook onder meer naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB) in het Stadshart, waar meer dan 1.250 mensen werken. De SVB beheert deze en andere sociale voorzieningen, keert uit, informeert over mogelijke veranderingen. Samen met Hans Gort (voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Horeca Nederland) bezocht zij ook de horecaondernemers Edwin Bergkamp en Irene Isselmann van Café De Manen aan de Noorddammerlaan. Meer informatie via www.amstelveen.nl/accountteambedrijven

 

1 REACTIE

  1. “In 2001, toen digitalisering was losgebarsten.” Ik kocht mijn eerste pc in 1982 en ik was zeker niet de eerste..

    Circulaire economie heette toen trouwens nog gewoon kringloopeconomie. Wat was er eigenlijk mis met die term? “Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling waarbij de huidige wereldbevolking in haar behoeften voorziet zonder de komende generaties te beperken om in hun behoeften te voorzien.” Deze definitie stond in het rapport ‘Our Common Future’ (zgn Brundtland-rapport) uit 1987. Duurzaamheid is dus ook niet zo’n nieuw begrip als wel smalend wordt geschreven. Het heeft alleen veel te lang geduurd voordat het besef van noodzaak en onontkoombaarheid van duurzaamheid tot veel mensen doordrong.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.