De Bibliotheek Amstelland en Amstelveenvoorelkaar, de naam waaronder tegenwoordig de Vrijwilligerscentrale schuil gaat, houden dinsdagavond 25 september van 19.30 tot 22.00 uur in de bibliotheek aan het Stadsplein een zogenoemde ‘Miracles of Music Meeting’.

Het is een soort college van muziektherapeute Esther Siebelles, de musici Richard van Roessel en Renske Velthuis en presentator Pim Giel, de initiator van Happy Motion.

Goed voor brein

Miracles of Music is een project van Happy Motion, een organisatie die zich sterk maakt voor meer muziek in zorg en welzijn. Want muziek is volgens haar goed voor brein, gezondheid en humeur. Bezoekers worden volgens de organisatoren ‘meegenomen op een muzikale reis rondom de vraag: Wat is het geheim en de kracht van muziek?”

Handvatten

Veel mensen krijgen te maken met vrienden of familieleden die door ziekte of ouderdom geestelijk achteruit gaan. Contact verloopt hierdoor vaak moeizamer. Deze avond, bedoeld voor een breed publiek, biedt handvatten die ingezet kunnen worden bij het communiceren met kwetsbare mensen. Het gebruik van muziek is een effectief en gezellig middel voor beide partijen om betekenisvol samen te zijn.

 Lions Club

Oprichter Pim Giel van Happy Motion was jarenlang werkzaam in de zorg, als verpleegkundige, manager en adviseur. Hij kent de (ver)zorgproblematiek van binnenuit. Giel maakte diverse educatieve films over chronische pijn en twee documentaires ‘Mijn hoofd in jouw handen’ en ‘Ger, Mijn Hoofd In Eigen Hand’ over beginnende dementie. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door Lions Club Mingle. Inloop vanaf 19.00 uur  De toegang is gratis.

Reserveren van kaartjes wordt aangeraden en kan online via www.debibliotheekamstelland.nl of aan de balie van de bibliotheek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.