Het Domenica strijktrio geeft zondag 30 september 2018 (15.00 uur) een klassiek concert in de Urbanuskerk in Bovenkerk.  Het trio bestaat uit Tony Rous (viool),  Suzan Rous – Woelderink (altviool) en Mariëtte Landheer (violoncello) en gaf al veel concerten in Nederland, Duitsland en Tsjechië.

Uitgevoerd worden: strijktrio van F. Schubert in Bes D581; het dramatische c-moll trio L.van Beethoven op.9 no.3 en het speelse L. Boccherinni;  de Sekvenza van Roman Haas. De toegang bedraagt  € 12,50, waarin een consumptie in de pauze is inbegrepen. Kerk is open vanaf 14.15 uur.Kaarten kan men bestellen via het secretariaat: vriendbov.urbanus@gmail.com of de website www.vriendenbovenkerkseurbanus.nl

Concertgebouworkest

Violist Tony Rous won op 14 jarige leeftijd een wedstrijd voor jonge violisten in Ustí (Tsjechische republiek) en  genoot zijn opleiding aan de conservatoria van Brno en Praag. Hij vervolgde zijn studie in Brussel bij Prof. Poulet en studeerde later barokviool bij Sigiswald Kuikens.  In 1969 werd hij tweede concertmeester van het staatskamerorkest in Pardubice. Van 1976 tot 2010 was hij eerste violist in het Koninklijke Concertgebouworkest te Amsterdam. Hij was jarenlang primarius van het Amsterdamse strijkkwartet en het Florestan ensemble, die klassieke en romantische kamermuziek speelden op historisch authentieke instrumenten. Tegenwoordig is hij dus lid van het Tsjechisch baroktrio en het Domenica consort. Met al deze ensembles gaf hij ontelbare concerten in verschillende Europese landen en de Verenigde staten.

Praag

Ook altvioliste Suzan begon al jong te spelen, namelijk met vioollessen bij haar vader, Tony Rous. Later is zij overgegaan op altviool en studeerde zij bij Jürgen Kussmaul aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Met het Prinsenkwartet studeerde zij aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en gaf zij concerten in Nederland en het buitenland. Tot 2008 maakte Rous deel uit van het orkest van het Nationaal Theater in Praag. Tegenwoordig is zij altvioliste van het Domenica consort. Naast haar kamermuziekactiviteiten remplaceert zij regelmatig bij Nederlandse Symfonieorkesten en het Combattimento Consort Amsterdam.

Curaçao

Mariëtte Landheer kreeg haar eerste cellolessen op Curaçao waar ze het grootste gedeelte van haar jeugd doorbracht. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar ze haar solistendiploma behaalde. Tijdens haar studie werd ze aangesteld als celliste bij het Rotterdams Philharmonisch orkest. Later legde ze zich toe op kamermuziek. Met het ensemble ‘Les Quatre’ treedt  ze veelvuldig op in binnen-en buitenland. Mariëtte heeft een lespraktijk in Bilthoven en is cellodocent aan de Amstelveense muziekschool.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.