Sportclub AMVJ in Amstelveen meldde zich als één van de eerste verenigingen in Noord-Holland aan voor de wedstrijd om de titel ‘Meest Duurzame Sportclub van Nederland’. Overal in het land doen sportclubs er aan mee. Het Nederlandse mineraalwatermerk Bar-le-Duc organiseert de wedstrijd om groen denkende sportclubs in Nederland een podium te bieden.

De vijftien winnende clubs krijgen gedurende heel 2019 een plastic recycling-service aangeboden door Bar-le-Duc. Het mineraalwatermerk verwerkt de door hen gespaarde plastic flessen tot nieuwe. Daarnaast ontvangt een winnende club, naast de eretitel, een bedrag van € 1.000. Foto boven: AMVJ Hockey.

Bar-le-Duc maakt als enige in Nederland haar flessen van 100% gerecyclede flessen. Dit betekent dat er geen nieuw plastic aan toegevoegd hoeft te worden bij de productie van haar flessen.

Veel plastic

Koen Otto

Koen Otto van AMVJ meldt dat zijn organisatie in wezen een omniclub is. “Om die reden hebben we een groot aantal leden. Met elkaar produceren wij jaarlijks een behoorlijke hoeveelheid plastic afval. De recycling actie van Bar-le-Duc past daarom perfect bij ons”, zegt hij.

Volgen directeur Erald Holtrust van Bar-le-Duc is zijn bedrijf steeds op zoek naar manieren om de impact op het milieu te verkleinen en een bijdrage te leveren aan de stap naar een circulaire economie. “Deze campagne is voor ons een testcase om kennis op te doen over hoe wij zoveel mogelijk petflesjes weer terug kunnen halen uit de markt voor hergebruik. Hiervoor werken we samen met gemeenten en afvalverwerkingsbedrijven. Zo onderzoeken we wat er nodig is en met welke verschillende partijen we een zogenaamd gesloten recycle circuit kunnen realiseren om dit doel te verwezenlijken.”

Ophaalservice 

Clubs kunnen zich tot 15 november aanmelden om mee te dingen naar de titel ‘Meest Duurzame Sportclub van Nederland’. Voor de inschrijving moeten de clubs aangeven wat zij al doen aan duurzaamheid, hoe zij het prijzengeld van € 1.000 gaan inzetten om nog duurzamer te worden en welke ultieme duurzame wens zij over vijf jaar bij hun sportclub gerealiseerd willen zien. Van de inschrijvingen selecteert Bar-le-Duc vijftien clubs die zij een jaar lang gaan helpen om een stukje duurzamer te worden. Gedurende heel 2019 haalt het mineraalwatermerk gebruikte plastic flessen op bij de sportclubs om daar weer nieuwe flessen van te produceren.

Ga voor inschrijving en de voorwaarden naar: www.bar-le-duc.nl/meestduurzamesportclub

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.