Tijdens de achtste editie van de jaarlijkse bandjesavond Rock Urbanus in het Noorddamcentrum in Bovenkerk op zaterdagavond 6 oktober (20.00 uur) betreden diverse bekende Amstelveense bands het podium. De organisatie zegt een afwisselend programma te hebben samengesteld met verschillende muziekstijlen (naast rocknummers ook pop, blues, soul, disco, jazz, rock & roll en Nederlandstalige muziek.

Dit jaar kan het publiek genieten van twee nieuwe bands: Pitch & the Swiffers (van de striptekenaar Hein de Kort), die eerder op Jazz in het Dorp optrad, en Cooperstown.

Bekende namen

Er komen ook bekende Rock Urbanus-artiesten, zoals singer

Rock around the Urbanusklok
John Spijker

songwriter John Spijker die de avond traditiegetrouw opent en de bands Almost Famous (foto boven), Too Simple en Wanda & the Bovenkerk boys. Opnieuw treedt ook de gelegenheidsband Up the Attic op. Zij zijn ook bekend van hun optreden met jazzy-sound tijdens Gluren bij de Buren in Bovenkerk.

CD
Tijdens de Rock Urbanus-feestavond is de Rock Urbanus-CD voor 10 euro te koop, opgenomen in de studio van Rob van der Oever, waaraan bands uit Bovenkerk e.o. meewerkten.

De organisatie krijgt dit jaar op het technische vlak hulp van de professionele geluidstechnici Conny en Rico van Addicted to sound. De avond wordt bovendien mede mogelijk gemaakt door Hans Pappot van het Noorddamcentrum. Toegang is gratis.

 Twitter: @RockUrbanus en Facebook: Rock Urbanus

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.