Voor het vorige en het nieuwe seizoen krijgt de stichting Tpodium, organisator van wekelijkse jazz- en bluesconcerten in wijkcentra, een gemeentelijke subsidie van € 5000.

De stichting runt wekelijks swingavonden onder de naam ‘Jazz in de Buurt’ en ‘Blues in de Wijk’. Volgens de gemeente kunnen op die manier Amstelveners elkaar ontmoeten en tegelijk cultuur opsnuiven.TPodium wil met de concertenreeks op een laagdrempelige manier cultuuractiviteiten in de wijk brengen en daarbij professionele muzikanten letterlijk een podium bieden om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Laagdrempelig

“Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan het verrijken van het culturele aanbod in de wijken”, zegt wethouder Herbert Raat (Kunst en Cultuur). Naar zijn mening moet inwoners de mogelijkheid worden geboden laagdrempelig in aanraking te komen met allerlei vormen van kunst en cultuur.

30 concerten

In het vorige speelseizoen (oktober 2017 tot mei 2028) werden 28 concerten gegeven. TPodium krijgt daarvoor een subsidie van € 2.500. Voor het komende seizoen wordt hetzelfde bedrag toegekend. Dat begint 5 oktober en eindigt in juni volgend jaar. Er vinden 30 blues- en jazzconcerten in plaats in de wijkcentra Villa Randwijck, De Bolder, Alleman en vanaf januari ook in de wijk Elsrijk.

Voor meer informatie: www.tpodium.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.