Werk van Frans

Op zondag 16 september is er van 11.00 tot 13.00 uur in Museum Jan van der Togt aan de Dorpsstraat 50 een gratis workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar, onder de noemer ‘Ruimtevaart in het museum’.

Aanleiding daarvoor is de royale tentoonstelling van Frans en Marja de Boer Lichtveld die donderdag werd geopend. Frans en Marja de Boer Lichtveld vormden 45 jaar lang een kunstenaarsduo.

In de jaren ’60 waren de kunstenaars gefascineerd door de ontwikkelingen in de ruimtevaart: de eerste mens op de maan. Frans maakte ruimtevaartuigen en space-objects. Voorbeelden van deze futuristische kunstwerken zijn op de tentoonstelling te zien.

Maanlandschap

Kinderen worden uitgenodigd tijdens de workshop een maanlandschap in te richten met hun eigen ruimte-objecten. Het museum zorgt voor de benodigde materialen. Eerst vertelt Marja de Boer Lichtveld kort over het werk van haar en de twee jaar geleden overleden Frans. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag.

Vooraf aanmelden, onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer, is noodzakelijk: educatie@jvdtogt.nl of (020) 641 57 54. Er zijn 25 plaatsen.

Museum Jan van der Togt is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.