Dirk Scheele

Dat kinderpopster Dirk Scheele het (lustrum) festival Jazz in het Dorp, op 9 september in het Oude Dorp, om twee uur zou openen, was al bekend. De organisatie heeft nu ook de rest van het kinderprogramma bekend gemaakt. Op de podia rond de kerk op het Dorpsplein worden kindershows gegeven en op het grasveld daar kunnen kinderen spelen, springen en muziek maken in de Rabo KidsCorner.

Alle concerten op de podia van Jazz in het Dorp zijn gratis bij te wonen. Om deel te nemen aan de activiteiten in de Rabo KidsCorner, moeten kinderen wel een strippenkaart voor 3 muntjes kopen. Een workshop trommels maken kost 1 muntje extra.

Dirk Scheele maakt vrolijke kinderliedjes voor kinderen twee jaar en ouder. Hij geeft een solovoorstelling die telkens weer anders is, afhankelijk van het publiek. Alle genres komen voorbij, van rock & roll en blues, tot pop en wereldmuziek. Bij Jazz in het Dorp natuurlijk met een flinke dosis jazz. Ook is er ruimte voor verzoeknummers. ‘Z’n leukste liedjes’ is een vrolijke voorstelling vol met meezingers voor het grote en kleine kinderpubliek. Tijd: 14:00 – 15:00, Hoofdpodium Dorpsplein.

Jamsessie

Om 15.00 uur begint in de Kidscorner het samen muziek maken voor kidneren. Bij Rommelen en trommelen knutselen zij zelf  hun eigen trommel én stokken in elkaar en leren zij hoe die te bespelen. Daarna volgt een muzikaal trommelfeest van tijdens de Jazz in het Dorp jamsessie.

Magie
Om 16.00 uur heeft de liedjestovenaar de interactieve muziektheatervoorstelling  “De Magie van Muziek” op het Rabo KidsCorner-podium, achter de kerk op het Dorpsplein. De Liedjestovenaar wordt begeleid door haar Magische Muzikanten op piano, contrabas en viool.

Schmink en springkussen
In de Rabo KidsCorner kunnen kinderen de hele dag terecht voor leuke activiteiten. Zoals: springkussens, schminken, glittertattoo’s, popcorn, limbodansen en heerlijke suikerspinnen.

Rabobank Sponsor
Vanaf dit jaar heeft Rabobank Amstel en Vecht zich als vaste partner verbonden aan het kinderprogramma van Jazz in het Dorp. “Als organisatie van vrijwilligers zijn wij voor een heel groot gedeelte afhankelijk van onze sponsoren”, zegt festivaldirecteur Sander Mager. “Ontzettend fijn dat we voor de komende jaren een vaste, Amstelveense partner hebben die op basis van zijn coöperatieve en maatschappelijke rol ons kinderprogramma mogelijk maakt.”

Ugur Pekdemir, directievoorzitter Rabobank Amstel en Vecht: “Muziek brengt plezier en kleur in het leven. En generaties samen. Daarom verbinden wij ons graag als sponsor aan Jazz in het Dorp. We hopen dat wij met Kids Corner een klein steentje kunnen bijdragen aan hun muzikale ontwikkeling.”

 

 

Alle concerten op de podia van Jazz in het Dorp zijn gratis bij te wonen. Om deel te nemen aan de activiteiten in de Rabo KidsCorner, kopen kinderen een strippenkaart voor 3 muntjes. De workshop trommels maken kost 1 muntje extra.

 

Kijk voor meer informatie, tijden en het volledige programma op www.jazzinhetdorp.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.