In de Poel kon toch al niet worden gezwommen, vandaar dat er geen strand maar als troostprijs voor de VVD een duur zwembadje in kwam, maar nu is ook de Ouderkerkerplas verboden gebied voor zwemmers. Al tenminste gezond willen blijven. In die plas is blauwalg aangetroffen, zoals al eerder in Nieuwe Meer in het Amsterdamse Bos. 

Steeds meer wateren moeten er aan geloven trouwens, hetgeen is te wijten aan de hitte en het gebrek aan regen. Bij de Ouderkerkerplas men ook aan het strand uitkijken. De waarschuwing tegen blauwalg, die kan zorgen voor huidirritaties en darm- en maagaandoeningen,  geldt natuurlijk ook voor het water zelf. Net als voor dat in de Westeindeplassen en de niet officiële zwemwateren als De Poel, Bosbaan, Ringvaart Amstel, waar ook blauwalg in zit. Eigenlijk kunnen zwemmers in niet één buitenwater terecht. Zij zijn dus gedwongen voor De Meerkamp te kiezen. En desnoods alleen in de Grote Vijver in het Amsterdamse Bos, waar nog geen blauwalg is gevonden.  Overigens moet met ook huisdieren, zoals honden, niet in open water laten zwemmen. Meer informatie op www.zwemwater.nl

 

1 REACTIE

  1. Aan De Poel is geen strand omdat de bodem daarvoor ongeschikt is. De natuur- en milieuvijandige VVD begrijpt en accepteert dat niet en verpestte de oever met het mooiste uitzicht met een lelijk ding dat veel geld kostte (en nog zal gaan kosten).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.