Op de monumentale voormalige ‘witte ulo’ aan de Savornin Lohmanlaan zit weer een dak. Vorig jaar in de zomer legde wethouder Herbert Raat de verbouwing stil, omdat de aannemer zonder vergunning aan het slopen was gegaan. Het dak was van het gemeentelijke monument af, zonder dat kennelijk iemand het had gezien.

Volgens het bestuur van de particuliere basisschool Florencius, die er tegenwoordig is gevestigd, was het door de aannemer bedrogen. Die zou, volgens het bestuur, een vergunning aanvragen. Maar de gemeente wist van niks. Het schoolbestuur ging diep door het stof, bood in een brief de gemeente excuses aan en wisselde van aannemer. Gelukkig gaan de werkzaamheden nu in goed overleg met de gemeente”, zegt Raat.

Opgelicht

De sloop van het dak kreeg veel aandacht in de lokale media en in november in het TV-programma Opgelicht, waaruit bleek dat de aannemer ook op andere plekken in het land mensen had gedupeerd.
Na intensief overleg is in februari de omgevingsvergunning afgegeven. Het gebouw krijgt extra lesruimtes op de eerste etage door dakkapellen aan de achterzijde van het pand. De leerlingen van Florencius zitten nog in een tijdelijk gebouw in Westwijk. Waarschijnlijk kunnen ze na de herfstvakantie weer les krijgen in het pand aan de Savornin Lohmanlaan.

 

1 REACTIE

  1. Er zijn nog een paar andere gemeentelijke ‘monumenten’ waar die aannemer goed werk zou kunnen doen: slopen zonder dat iemand het ziet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.