Dagmar Oudshoorn

Naar verwachting zit Uithoorn veel korter zonder (definitieve) burgemeester dan Amstelveen. De per 1 maart na acht jaar opgestapte Dagmar Oudshoorn-Tinga wordt als alles meezit per 1 januari opgevolgd.

Van de 22 kandidaten voor dat ambt waren er twaalf vrouwelijk, meldt commissaris van de Koning in Noord-Holland Johan Remkes aan de gemeenteraad van Uithoorn.

Op dit moment is Pieter Heiliegers waarnemend burgemeester van Uithoorn, een job die hij

Bas Eenhoorn

vervult naast het burgemeesterschap van Haarlemmerliede en Spaarnwoude, een ambt dat hij sinds 2013 bekleedt. Die gemeente fuseert per 1 januari met Haarlemmermeer. Van de kandidaten voor de post in Uithoorn hebben er 17 een (fulltime) functie in het (lokaal) openbaar bestuur en vijf een baan daarbuiten.

‘Op het pad’

Mirjam van ’t Veld

Amstelveen kwam eerder zonder burgemeester te zitten dan Uithoorn. Per 1 oktober vorig jaar al stapte Mirjam van ’t Veld op en trad Bas Eenhoorn als waarnemer aan. Die blijft minimaal tot volgend jaar mei. Net als Van ’t Veld zei Oudshoorn dat een nieuwe functie ‘op haar pad’ kwam. Zij werd hoofd Operatiën van Eenheid Amsterdam van de politie. In die functie volgde zij Hanneke Ekelmans op. Van ’t Veld werd voorzitter van de raad van bestuur (zeg maar; algemeen directeur) van ziekenhuis Gelderse Vallei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.