Vier keer per jaar willen B&W de gemeenteraad schriftelijk informeren over de ontwikkelingen op het gebied van ICT en digitalisering. Na de zomer komt het college met een met plannen voor de komende jaren ter voorbereiding van de begroting. Om de achterstand op ICT gebied weg te werken zijn al miljoenen geïnvesteerd, maar het einde lijkt nog niet in zicht.

Wethouder Frank Berkhout kondigt in een brief aan de raad diverse onderzoeken aan, uit te voeren door enkele externe bureaus, onder meer een reactie op moties. Er is een plan voor een ontwikkelperspectief tot 2022. Eind juni zijn alle werkplekken van ambtenaren overgezet naar een nieuwe versie (7.15) van het datasysteem Citrix en bovendien duizend oude computers vervangen, nu werkend met Windows 10 software.

Begroting

“Bij de begrotingsbehandeling zullen wij u een overzicht aanbieden van acties die wij in 2019 moeten uitvoeren, zodat we een goede basis kunnen leggen voor de digitale transformatie,” schrijft Berkhout aan de raad. Een klankbordgroep daaruit wordt via geregeld te houden bijeenkomsten op de hoogte gehouden van de vorderingen in digitalisering binnen de organisatie. Twee meetings met die klankbordgroep vonden plaats in juni en deze maand, onder meer over de opzet van de opdrachten aan de bureaus, waarvan er vijf aan de slag gaan. “Door middel van de onderzoeken geeft u invulling aan uw kaderstellende en controlerende taak. Met de tussentijdse informatievoorziening heeft u de mogelijkheid tussentijds bij te sturen”, meldt Berkhout aan de gemeenteraad.

2 REACTIES

 1. “Om de achterstand op ICT gebied weg te werken zijn al miljoenen geïnvesteerd, maar het einde lijkt nog niet in zicht.”
  Vragen:
  Hoeveel miljoenen, nu en straks?
  Vallen afschrijvingen, onderhoudskosten en vervanging van ict niet (ook) onder toezicht van de wethouder van Financiën?

  “De opzet van de opdrachten aan de bureaus, waarvan er vijf aan de slag gaan.”
  Vraag: Werken er heus vijf verschillende ict-bedrijven aan herstel en opbouw van de gemeentelijke ict? Mijn hemel, als dat maar goed gaat.

  • Afgang van de complete gemeenteraad en verantwoordelijke wethouders en ik zal niet eens gek opkijken als dit gedoe nog steeds aan de gang is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.