Parodiërend op die van de Bastille in Parijs (het was tenslotte Quatorze Juillet). Waarmee in 1789 de Franse Revolutie begon, sprak sportwethouder Rob Ellermeijer zaterdag over ‘de bestorming van de beweegbox’. Hij opende met doorknippen van een enorm lint (waarvoor hij een dito schaar gebruikte) de met de beweegbox verbonden turnhal officieel, een uitbreiding van de Ben Goudsmit Sporthal.

14-07-2018: Opening Sporthal: Amstelveen

Ellermeijer gaf eigenlijk ook de aftrap voor de sportmarkt, waarop bij tal van kramen informatie over organisaties en bedrijven werd gevonden over alles wat te maken heeft met bewegen, en die voor de nieuwe fusievereniging Amstelveen United (AU). In de nieuwe vereniging gaan de sinds lang bestaande turnverenigingen Fit en ODIN op. De strijdbijl over de volgens die fusiepartners te hoge huur voor de nieuwe turnhal lijkt begraven. Door de huurverhoging zou de contributie fors omhoog moeten, maar de gemeente bedacht een systeem om daaraan te wennen, dor die stapsgewijs in te voeren. Voor drie jaar betaalt zij € 83.500. Behalve die subsidie draagt ook het Sportbedrijf financieel bij, vertelde directeur Peter Verwaasdonk daarvan. “Wij zijn er in goed overleg uit gekomen”, zei die.

Demonstraties

Ellermeijers voorganger Peter Bot, die door ziekte niet meer van het nu zittende college

Spectaculair Belgisch Trio

van B&W deel uitmaakt (waardoor ook van zijn lokale politieke partij Burgerbelangen daarvan werd uitgesloten) kwam ook even langs. Die leverde een belangrijke bijdrage aan het naar Amstelveen halen van de allereerste beweegbox van Nederland. Op de sportmarkt waren zaterdag ook demonstraties en clinics.

Trio

Indrukwekkend was het optreden van het Belgische turntrio, het Arco Topteam, gevormd door Charlotte van Royen, Talia de Troyer en Britt Vanderdonckt. Salto’s en andere acrobatische presentaties, zoals door hen voor het publiek geshowd, kent men doorgaans via circusvoorstellingen.

Verwaasdonk (links) met Ellermeijer

Volgens Verwaasdonk kent de turnhal, vooral dankzij de verenigingen en scholen, een bezettingsgraad van 75%. Hij verwacht dat die nog toeneemt, vooral als gevolg van het ter gelegenheid van de Beweegbox gehouden seminar over innovatie in bewegen.

Frisse duik

Kinderen en ouders konden zaterdag de Beweegbox

En toen was er taart

uitproberen en United Amstelveen en het toptrio bekijken in de turnhal. Op het buitenterrein van De Meerkamp waren er diverse sportactiviteiten zoals gewichtheffen bij MSJ Sports en Bubbelbal van Sportivun. Na afloop kon iedereen een frisse duik nemen in het buitenbad van De Meerkamp.

Volgens Rob Ellermeijer zag men op de sportmarkt dat Amstelveen een breed sportaanbod heeft. “Dat is belangrijk om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen”, zegt hij. Naar zijn  mening dragen goede accommodaties daaraan bij.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.