Van 23 juli tot en met 27 juli is er een schilderweek bij de S.A.K.B. (Stichting Amstelveense Kunstbelangen), met ateliers aan de Ouderkerkerlaan 15. Die wordt georganiseerd door Piet Reekers, elke dag van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Er is op woensdag een les buiten in het Amstelpark, de rest van de lessen worden binnen gegeven. Buiten wil Reekers met de deelnemers vooral gaan tekenen ( eventueel in kleur ) en daarmee zoeken naar geschikte onderwerpen in het park. Hierbij zijn alle stijlen mogelijk en deelnemers kunnen op de locatie meteen hun fantasie gebruiken.

In het S.A.K.B.-gebouw kunnen de tekeningen de inspiratie zijn voor het opzetten van bijvoorbeeld een schilderij. Ook is het natuurlijk mogelijk om op deze dagen vrij te werken aan andere schilderijen. Tijdens de eerste les op maandag wil Reekers in de ochtend speciale aandacht besteden aan het maken van een schets n.a.v. een foto. Deelnemers wordt gevraagd daarvoor wat foto’s mee te nemen van bijvoorbeeld landschappen of stadsgezichten.

Stoeltje

Behalve schilder -en tekenspullen wordt geadviseerd ook een lunch en eventueel een stoeltje voor buiten mee te nemen. Het programma ziet er als volgt uit.

Maandag 23 juli: Werken in het SAKB-gebouw (‘s morgens schetsen n.a.v. foto’s, in de middag schilderen).

Dinsdag 24 juli: Werken in het SAKB-gebouw (vrij werken in alle technieken).

Woensdag 25 juli: Amstelpark. Verzamelen om tien uur op het terras van de midgetgolfbaan ( vlakbij de hoofdingang ), vooral werken in de buurt van de oranjerie (vooral tekenen en eventueel aquarel).

Donderdag 26 en vrijdag 27 juli: Werken in het SAKB-gebouw (vrij werken in alle technieken).

Kosten: € 140 voor de hele week en € 30 voor losse dagen. De betalingen graag overmaken op giro NL58INGB0007873533 ten name van P. Reekers, Amstelveen, vóór 19 juli. Opgeven vóór 19j uli via piet.reekers@online.nl of 020-6412514.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.