Hetty Kleinloog komt in de bibliotheek aan het Stadsplein weer vertellen hoe men moet schrijven. Ter gelegenheid van haar debuutroman ‘Volle Bloei’ geeft zij op zaterdag 7 juli (16.00 uur) een workshop die dezelfde naam draagt. Deze keer gratis, maar zij signeert wel haar boek. Allemaal bij boekhandel Libris Venstra.

Ieder boek begint met een eerste zin, weet ze. ‘Dat lijkt logisch, maar iedereen die een roman heeft willen schrijven, beseft hoe ontzettend lastig het schrijven van die zin is.’ Volle Bloei opent met de zin: ‘Als ze in een hoosbui, tijdens een knetterende donderslag, haar been over het ijzeren hek van de begraafplaats werpt, hoort de eenenzeventigjarige Lies takken of haar heup kraken.’ Volgens Kleinloog kwam die zin niet tot stand zonder schrijven, schrappen, formuleren, hoofdschudden en opnieuw schrijven.

Proces

Tijdens de workshop vertelt Hetty Kleinloog iets over het schrijfproces en de totstandkoming van haar boek en de deelnemers leren dus een pakkende eerste zin te formuleren.

Hetty Kleinloog (1958) is (toneel)schrijver, tekstdichter en toneelregisseur. Ze heeft de afgelopen jaren al vele schrijfworkshops gegeven bij de Bibliotheek Amstelland. Met ‘Volle Bloei’ debuteert zij als romanschrijfster.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.